سایت سبزدلان گزیر

نسخه کامل: از اقوال رسول اكرم (ص)
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
[ای فرزندآدم]

[ملائکه من شب و روز مواظب تو هستند،آنچه رامی گویی وانجام می دهی،کم یا زیاد،همه رامی نویسند.آسمان برآنچه ازتو دیده شهادت می دهد وزمین برآنچه روی آن انجام داده ای گواهی می دهد.خورشید وماه وستارگان برآنچه می گویی وعمل می کنی شهادت خواهندداد خود نيز برقلب و بر اعمال مخفي تو آگـاهم پس از خودت غافل مباش

حدیث قدسی ـ ازکتاب آداب الطلاب)

چهارچیزراپیش ازچهارچیزغنیمت بشمار
جوانی پیش ازپیری،صحت پیش ازبیماری،توانگری پیش ازفقر وزندگی پیش ازمرگ
عافیت رابرای دیگران بخواه تانصیب توشود]

بهترین زهدهاآنست که ازآنچه داری خشنودباشی وبهترین چیزی که ازخداتوان خواست عافیت دین ودنياست

درهمی که انسان درحال صحت درراه خداخرج کند بهترازبنده ای است که هنگام مرگ آزادکند[

اقوال رسول اكرم صلي الله عليه وسلم
(ما عَمِلَ ابْنُ آدَمَ شَيْئاً اَفْضَلَ مِنَ الصَّلاةِ وَ صَلاحِ ذاتِ الْبَيْنِ وَ خُلْقٍ حَسَنٍ ؛)
انسان هيچ كارى بهتر از نماز، اصلاح ميان مردم و خوش اخلاقى نكرده است.
(اَلدُّعاءُ مِفْتاحُ الرَّحْمَةِ، وَ الْوُضوءُ مِفْتاحُ الصَّلاةِ، وَ الصَّلاةُ مِفْتاحُ الْجَنَّةِ؛)
دعا كليد رحمت، وضو كليد نماز و نماز كليد بهشت است.
(لا تَزالُ اُمَّتى بِخَيرٍ ما تَحابّوا و اَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ اَقْرَوُا الضَّيْفَ، فَاِنْ لَمْ يَفْعَلُوا ابتُلُوا بِالسِّنينَ وَ الْجَدْبِ؛)
امتم همواره در خير و خوبى‏اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز برپا دارند، زكات بدهند و ميهمان را گرامى بدارند، پس اگر چنين نكنند به قحطى و خشكسالى گرفتار مى‏شوند.
(اَحَبُّ الْاَعْمالِ اِلَى اللَّهِ الصَّلاةُ لِوَقْتِها، ثُمَّ بِرُّ الْوالِدَيْنِ، ثُمَّ الْجَهادُ فى سَبيلِ اللَّهِ)
دوست داشتنى‏ترين كارها نزد خداوند: نماز اول وقت، سپس نيكى به پدر و مادر و سپس جهاد در راه خداست
سْتَوُوا تَسْتَوِ قُلوبُكُمْ وَ تَماسّوا تَراحَموا؛)

در نماز جماعت صف‏ها را هماهنگ و منظم نماييد تا دل‏هايتان هماهنگ شود و به يكديگر (شانه به شانه) متصل گرديد تا با هم مهربان شويد.
(صَلاةُ الْجَماعَةِ اَفْضَلُ مِنْ صَلاةِ الْفَرْدِ بِخَمْسٍ وَ عِشْريْنَ دَرَجَةً؛)
فضيلت نماز جماعت بيست و پنج برابر نماز فُرادا است
(لا يَزالُ الْعَبْدُ فى صَلاةٍ مَا انْتَظَرَ الصَّلاةَ؛)
انسان تا وقتى كه منتظر نماز است، در حال نماز است.
(الرَّكْعَتانِ فى جَوْفِ اللَّيْلِ اَحَبُّ اِلَى اللَّهِ مِنَ الدُّنْيا وَ ما فيه؛)
دو ركعت نماز در دل شب، نزد خدا از دنيا و آنچه در آن است، محبوب‏تر است.
(اَلصّلَواتُ الْخَمْسُ وَ الْجُمُعَةُ اِلَى الجُمُعَةِ كَفّاراتٌ لِما بَيْنَهُنَّ ما لَمْ تَغْشَ الكَبائِرُ؛)]
نمازهاى پنجگانه و نماز جمعه تا نماز جمعه بعد، كفاره گناهان ميان آنهاست، تا وقتى كه گناهان كبيره‏اى در ميان نيايد.
(اَيُّهَا النَّاسُ، اِنَّ الْمُصَلّى اِذا صَلّى‏ فَاِنَّهُ يُناجى رَبَّهُ تَبارَكَ وَ تَعالى‏، فَلْيَعْلَمْ بِما يُناجيهِ؛)
اى مردم! نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بلند مرتبه‏اش مناجات مى‏كند، پس بايد بداند چه مى‏گويد.
(رَكْعَتَيْنِ بِسِواكٍ اَحَبُّ اِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ مِنْ سَبْعينَ رَكْعَةً بِغَيْرِ سِواكٍ)
دو ركعت نماز با مسواك، نزد خداوند عزوجل محبوب‏تر از هفتاد ركعت نماز بدون مسواك است.
وجزاکم الــلـــه خیرا]
{EDITOR=
جزاك الله خيرا
EDITOR}
[quote=algezeer
{EDITOR=
احسنت یا اخوی
الله یعطیک العافیه

EDITOR}

الحمدلله والصلاة والسلام على رسو ل الله وعلى آله و أزواجه وأصحابه ومن تبعهم باحسان إلى يوم الدين وسلم تسليما كثيرا مزيدا

وبعد

با سلام و عرض ادب واحترام خدمت تمامی کاربران ومهمانان سايت روستاي گزير امروز يه سري به سايت زدم وداشتم توي صفحات سايت چرخی می زدم که چشم به اين موضوع جالب خورد وخيلی خوشحال شدم که دوستانی هستن که برای استفاده کاربران و مهمانان سايت احاديثی رو در فضايل اعمال در سايت درج می کنن ولی متأسفانه ديری نکشيد که خيلی ناراحت شدم بلاخص وقتی که تمامی احاديث رو بررسی کردم با خودم گفتم که بايد اين احاديث ضعيف رو خدمت دوستان متذکر بشم وبگم که اگه کاربری خواست حديث ويا موضوعی رو نقل بکنه و در سايت درج کنه قبل از درج اين احاديث يه بررسی کوچکی روی صحت وضعف اين احاديث بکنه تا فايده که انتظار می رود تمام وکمال به دوستان برسه منظور از صحت وضعف نه اينه که حديث پيامبر بعضی هاش ضعيف هست وبعضی هاش صحيح منظور اينکه بعضی هاش احتمال نسبت اين حديثها به پيامبر ضعيف هست واينکه احتمال داره که اين حديث رو پيامبر نفرموده باشند شايد معانی صحيحی داشته باشد مثل حديث اطلبوا العلم ولو بالصين يا حديث اطلبوا العلم من المهد الی اللحد ويا غيره که بعضی ها احتمال اون قدر زياد هست که ما به جزم ميگيم اين حديث رو حضرت رسول نفرموده اند که اين رو موضوع يا مکذوب ويا مختلق می نامند وبعضی ها احتمال ضعف کمتری دارد که ضعيف يا مردود می نامند به هر حال منظور من نا شکری ونا سپاسی به زحمت دوستان نيست منظور من ياد آوری وتذکير هست فذکر فان الذکری تنفع المومنين

ودر پايان احاديثی رو که ضعيف يا اشکال سندی داشت رو ذکر کردم و اگر دوستی با اين احکام مخالف بود من وهمه دوستان رو از رای خودش با دليل وبرهان با خبر بسازد تا اينکه فايده تمام وکمال به همه برسد

اَلدُّعاءُ مِفْتاحُ الرَّحْمَةِ، وَ الْوُضوءُ مِفْتاحُ الصَّلاةِ، وَ الصَّلاةُ مِفْتاحُ الْجَنَّةِ

اين حديث حديث ضعيف مي باشد

لا تَزالُ اُمَّتى بِخَيرٍ ما تَحابّوا و اَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ اَقْرَوُا الضَّيْفَ، فَاِنْ لَمْ يَفْعَلُوا ابتُلُوا بِالسِّنينَ وَ الجدب

و اين حديث رو در هيچ کدوم از کتب حديثی اهل سنت پيدا نکردم بلکه اين حديث در کتاب نهج الفصاحه که يکی از کتابهای شيعه هست پيدا کردم ونياز به بررسي سندي دارد بايد بگم معنای اين حديث شايد بتونيم بگيم که درست هست ولی صحت وضعف اون رو نمی دونم تا چه اندازه ای هست

اِسْتَوُوا تَسْتَوِ قُلوبُكُمْ وَ تَماسّوا تَراحَموا

اين حديث نيز ضعيف است

الرَّكْعَتانِ فى جَوْفِ اللَّيْلِ اَحَبُّ اِلَى اللَّهِ مِنَ الدُّنْيا وَ ما فيها

اين حديث رو من در مصادر ومراجع اهل سنت پيدا نکردم ودر کتاب محجة البيضاء که يکی از کتب اهل تشيع هست ذکر شده و بايد در صحت وضعف اين حديث نيز تحقيق شود

رَكْعَتَيْنِ بِسِواكٍ اَحَبُّ اِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ مِنْ سَبْعينَ رَكْعَةً بِغَيْرِ سِواكٍ

اين حديث نيز ضعيف هست ولی بعضی از علما به علت زيادی طرق اين روايت آن رو حسن لغيره دونسته اند

با تشكر بريم

لینک مرجع